kolmapäev, 22. november 2017

Kasteel Tripel - Brouwerij Van Honsebrouck

Kasteel Tripel
Brouwerij Van Honsebrouck 1865
Brewery Van Honsebrouck
Sint-Jozef Brewery till 1953

BELGIA / Ingelmunster 
STIIL: Belgian Tripel
KOGUS: 0,33 l
ABV: 11 %
IBU: -
HIND: -
VARUSTAS: MADIS


Untappd Aumärk: -
                                 
Taas üks niiske, pime, sopane sügis päev on õhtusse veerenud, jättes selja taha veel sadu samasuguseid. On õhtu nagu iga eelnev või iga eesseisev. Midagi erilist justkui poleks, inimesed sagivad koju ja poodi, autod sõidavad märjal asfaldil, bemmid kihutavad karjuval häälel, naabruskonna koerad saadavad õhu twitteri kaudu haugatus säutse.
Tõsi jutt, naabri taks säutsus just üle tee Peetri retriiverile et "minu kont on suurem kui sinu"......... aga tollel oli kama, sest naabri Malle puudel pidavat hiljem läbi astuma. 😀
Ümbruskond on pime, mudast hoovi katavad üksikud lumelärtsakad, tänaval eksleb ilmetu olekuga kohalik garaaži parm Vofka, kelle morda on taaskord kellegi omakohut tunda saanud. Isegi koeral on temast hale ning ei vaevu haukumagi.
Jah......kõik on siin pimedas ikka teisiti, justkui oleks teises kohas, kusagil kuhu saadetakse karistuseks.
Seepärast ongi saabunud tund mil vabastan pudeli, korgi metallsest haardest. Rahuloleva irvega, niristan klaasi kurguni päikesekiiri täis.
Paradiisi väravad avanevad sillerdavate mullide vahel, mind kutsutakse sisse....
Kasteel Tripel, Belgiast pärit lunastaja, kange kui tammejuur.
11% pühapehmendajat on juba kõrgem liiga.
Lõhnab mahlaselt ning pisut koduveiniselt.
Vaht hõikas korraks üle klaasiserva "terviseks" ja kadus siis kusagile, kus mind ei ole. Järgi jäi vaid õrn vahukirme, mis õrnalt pärast igat lonksu klaasi sisekülgi paitab.
Aga maitse........mahlane, täidlaselt puuviljane. Koduvein gaasiga, peaaegu, siiski mõned astmed......korrused üleval pool. Kangus väljendub magusas magusas magususes, mis ei riku jooki. Väga väärt kraam aga grilli-chillile seda sixpackina kaasa haarata ei soovita.
Uskuge mind, enne esimest vorsti olete küpse.
Tänud õlle eest Madis 'ele.
Kapaga makku! 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar