neljapäev, 2. november 2017

Siidisuka - Purtse Pruulikoda

Siidisuka
Purtse Pruulikoda 2016
Purtse Brewery


EESTI / Purtse 
STIIL: Stout - Imperial Milk / Sweet
KOGUS: 0,33 l
ABV: 6,3 %
IBU: 27
HIND: 2.59 € +0.10 / 7.85 €/L
    
Untappd Aumärk:
                                
Ülemaailmne Stoudi päev, uhke värk, egas mina saa sellest rongist maha jääda.
Virutasin kah siis moe pärast ühe puttli omale korvi kui poodlemas käisin.
Väidetavalt on stout porterist pärinev tume õlu aga kangem. Kuivem, tumedam, tihkem ja iseloomuliku kohvi järelmaitsega. Valmistatakse tugevalt röstitud odralinnastest, mis lisavad musta värvi, tüüpilist kriidilist kivisõe maitset ja muudest õlledest veidi erinevat kibedust. Tema noorem õde, Sweet Stout on inglise õlletüüp, millele on magususe tõstmiseks lisatud laktoosi ehk piimasuhkrut, mis käärimisest osa ei võta. Röstitud linnaste aroom ei ole nii esiletungiv kui teiste stoutide puhul, ka humalat on vähem tunda.
Said aru jah!
Sidii suka!...........
.....mi scusi 😂, rõhk sai valesse kohta 😀
Siidisuka on Purtse pruulikoja Sweet Stout tüüpi joogike, mida toodetakse Ida-Virumaal. Pagana paanikat on sellesse pisikesse pudelisse pistetud 6.3%, mis salakavalalt ennast tumeda vedeliku sügavikku peidab. Aroom on martsipani-šokolaadi segune. Esimest lonksu ahmides sulab kreemine vaht tökat musta, magusa ollusega oivaliselt ühte. Magusust ja šokolaadi on palju, kuid kõik on valvsalt kontrolli all, läägeks ei lähe ja vastu ei hakka, vähemalt esimese pudeli puhul .😁
Õlle on tihe ja täidlane, pean mainima et parem kui, eelmine porter.
Tootja jutuke pudelil:
1930ndatel tuli Kohtla-Järve põlevkivitehase direktor töölt koju. Pani nahkportfelli nurka ja keeras riigivanema portree näoga seina poole. Tõmbas jalga linnapreili peened siidisukad, pani rahvaviiside plate peale ja hakkas peegli ees puusi hööritama. Las mees teeb, mis mees tahab. Meile meeldib metsikult.
..........noooooo ma ei tea....kas just siidisukkasi on vaja jalga tõmmata .........aga õlle oli väärt kraam.
Sukad likku! 😉



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar