kolmapäev, 31. oktoober 2018

Scarecrow Organic - Wychwood Brewery

 

#199 - Scarecrow Organic

Wychwood Brewery est. 1983

INGLISMAA / Oxfordshire 
STIIL: Pale Ale - English
KOGUS: 0,5 l
ABV: 4,7 %
IBU: -
HIND: 3.39
VARUSTAS: OST


Untappd Märk:


 Witch's Brew (2018)Witch's Brew (2018)Pale as the Moon (Level 2)Pale as the Moon (Level 2)





31 oktoober, Halloween on käes. Meil see muidugi kalendris kuidagi ei kajastu, ega ei peagi, aga mulle mõte sellisest päevast meeldib.
Mis siis et pahurad ja enese rahvuskultuuri vangla püünises istuvad inimesed selle maha laidavad.
"Mis Halloween?", "Mis kõrvits, Leopold oli Kõrvits, kõrvits käib jõululauale.", "Mis komm või pomm, vaadake vähem Ameerika filme meil joostakse Marti."
Teate, kui nüüd aus olla siis Marti võite ise joosta. Kujuta sa nüüd pilti, kui ma ühel külmal, pimedal, sügis õhtul laekuks kelle tahes kodu ukse taha ja
hakkaks seal tantsu lüües ning ebamääraselt lõõritades kommi kerjama.
See seiklus lõppeks heal juhul sõiduga, politsei autos Rahumäele, kui mõni pereisa mind ennem jahipüssiga maha pole jõudnud lasta.
Jah Mardi ja Kadripäev on rahvuslikult toredad ja tänapäeva mõistes mõeldud ikkagi lastele, muidugi juhul kui te julgete lasta oma lapsi pimedatele tänavatele hulkuma, võõraste inimeste uste taha. Julm......päris rets ikka, on nii mõelda ma mõtlen.......nagu saadaks lapse otse magavale draakonile suhu, kunagi ei tea milline pervo seal uksepeal kommi pakub. Naljakas, minu lapsepõlves korrutati ikka pidevalt et võõrastelt kommi vastu võtta ei tohi, hirmutati isegi Kommionuga. Aga millegipärast kahel päeval aastas võis seda täiesti vabalt ise kerjama minna, ükskõik kuhu ja kurat teab millise uinuva pervo ukse taha. Vägev värk, point kuhu ma jõuda tahtsin on see et ärge loopige kivide ja munadega maja, mille verandal kumab kõrvitsalatern.....sest kunagi ei tea, kas seal elaval mehel on jahipüss või mitte 😁........Halloween on lahe ja laseb täiskasvanud inimestel end kord aastas lapsikult välja elada, dekoratsioonide ja kostüümide näol. Lastele jäägu Mardi ja Kadripäev. Mis siis et teisest kultuurist, muuseas Jõule peetakse meil ka juba päris pikalt teistest kultuuridest laenatud traditsioonidega, ei kuule selle kohta mingit kiunu. Tegelikult eks see kiun ongi pigem sellepärast et lihtsalt kiunuda, pole sellel mingit muud tagamõtet. Mul oleks pöidlad täiega püsti, kui kusagil Nigeerias hakataks Jaanipäeva pidama, äge ju, või nemad ei tohigi üle lõkke ja lõkkesse hüpata?
Nii et jah.....HALLOWEEN......
Selleks puhuks ka vastav õlle.....
Wychwood Brewery Scarecrow, Organic Golden Pale Ale.
Inglismaalt pärit, 4.7% alkoholi deemonit sisaldav kuldse läikega jook.
Sellelt pruulikojalt siis juba kolmas, Black Wych oli hää aga kõige esimesele Hobgoblin Legendary Ruby Beer'ile vastast temast polnud. Aga Scarecrow pakub konkurentsi küll. Magusaka värske aroomiga ning väga õrna koduõlle/suitusõlle meki virvendusega. Väga hea janukustutaja, mille lisa boonuseks on mõnusalt pehme, õrn karamelline, suitsupuidu aimdus keele tagaosas. Meenutab pisut Fursty Ferret'i nimelist õlut, mida mulle alati saunalaval meeldis tarbida, kahjuks pole ma suutnud juba 2 aastat toda olevust Eesti poelettidelt leida.
Jumalik oleks ehk liialdus, kuna maitsetega oleks võinud selle joogi julgemalt üle kallata aga kõrgklassi staatuse saab küll sest vahest on vähem, rohkem.
KOLLID, VAIMUD, KÕRVITSAD! 😉



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar