laupäev, 1. juuli 2017

Leffe Blonde / Blond - Abbaye de Leffe

Leffe Blonde / Blond
Abbaye Notre-Dame de Leffe 1240
Leffe Abbey 
Leffe Klooster 


STIIL: Blonde Ale - Belgian Blonde / Golden
KOGUS: 0,75 l
ABV: 6,6 %
IBU: 20
HIND: 4,99 € +0,10 / 6,65 €/L
VARUSTAS: REIN-EERIK

BELGIA /      
Untappd Aumärk:
Fields of Gold (Level 2)
                                 


Täna käisime, XII Noorte laulu- ja tantsupeo "Mina Jään", raames lauluväljakul peaproovis. Õige Eestlase kombel esineb seal homme koos miljardi teise rahvuslasega ka meie tütar.
Liiklus laulukaare juurde oli võrratu, selline üheshingamise tunne tekkis seal Narva maanteel, kõik koos ühiselt oma sõidukites rõõmsalt ümber olevate masinate heitgaase hingates, supper.
Kohale jõudes tegi meele rõõmsaks meie linna liikluskorraldus, jällegi SUPPER. Pole kus sõita, pole kus parkida, oivikute poolt loodud, oivalisuse tipp.
Lõppeks, läbi pisarate, vandumise ja räige pressimise, saime oma neljarattalise Russalka juurde ära sättida.
Mereväravale aina lähemale sammudes, kandis õrn mere breez, ninasõõrmetesse rammusa virtsa ja rooja seguse odoori. Märkasin koheselt, taamal võsa vahel ka haisu allikat, rohelise-valge kirjut kasti. "Ju on välipeldik" mõtlesin endamisi. Kuid kaugel sellest.....või siis mitte nii kaugel....😀
Lähemal vaatlusel ja inspekteerimisel selgus et jah..polegi välipeller...Mupo Muhvikud! Need on need Savipätsi minionid......
Uskumatu, loodan et nad mõõtsid seal väliskülaliste tarbeks muru, mitte ei trahvinud masinaid, mida tänu nende tegemata tööle oli võimatu kuhugi parkida.
.....aga ärasõit oli lahe, lasnamäe bussi peatuses polegi kunagi sellist Sini-Must-Valget lipumerd näinud, tore.
Väga tore oli ka Maxima külastus. Sisse saad aga välja saad ainult ostes. Kinniste kassade vahekäigus olevad stop piirded olid trosside ja tabalukkudega kinni tõmmatud, et sa jumala pärast ilma ostmata ei pääseks. Õnneks üks oli eelneva põgeniku poolt juba purustatud, nii et pääsesime tulema.
Elu on seiklus......ja seiklused kuivatavad mul kurgu.....nii et...
Punn lendas onu Rein-Eeriku kingitud kesvamärjukesel. Vägevate Belgia munkade pühavesi. 6,6% pühapaistet 750 milliliitrises vahuveini pudelis. Leffe Blond, pruulitud Leffe kloostris, mis tegutseb antud alal juba aastast 1240, mis väljendub ka õlle kvaliteedis. Kuratlikult hea, kuldne kuma pole pelgalt pettus vaid hoiatus maitsvast õllest sõltuvusse jääda. Kangelt magus, samas pehme ja õrn, värskus. Maitseb tarkuse, kogemuse ja meisterlikkuse järgi. Lõhnab kui seiklus läbi ajaloo.....
Kulda kõrri! 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar